Yeni dolandırıcılık aracı ChatGPT oldu. İşte dolandırıcıların yapay zeka destekli yeni yöntemi

Yapay zekâ sohbet botları, kullanıcıları sahte sitelere yönlendirebiliyor. Uzmanlar, dolandırıcılık riskine karşı verilen bağlantıların mutlaka doğrulanması gerektiği konusunda uyarıyor.
1-6
Yapay zekâ teknolojileri hayatın birçok alanında kolaylık sunarken, siber güvenlik uzmanları yeni bir tehlikeye dikkat çekiyor. Yapılan son araştırmalara göre, ChatGPT ve benzeri yapay zekâ sohbet botları, zaman zaman kullanıcıları sahte ya da alakasız sitelere yönlendirebiliyor. Bu durum, internet dolandırıcıları için büyük bir fırsat yaratıyor.
2-6
İnternet güvenliği alanında faaliyet gösteren Netcraft tarafından hazırlanan rapora göre, kullanıcılar sohbet botlarına bir markanın resmi web sitesini sorduğunda %66 oranında doğru bağlantı alıyor. Ancak geri kalan %34’lük kısımda ya hatalı, ya da tamamen sahte bağlantılarla karşılaşılıyor.
3-6
Sahte bağlantı oranı %29
Verilere göre sohbet botlarının verdiği bağlantıların %29’u tamamen uydurma ya da hiç var olmayan adreslerden oluşuyor. Ayrıca %5’lik bir oranda, doğru gibi görünen ancak istenenle ilgisi olmayan başka sitelere yönlendirme yapılıyor. Özellikle banka gibi güven gerektiren alanlarda bu durum, ciddi güvenlik açıklarına neden olabiliyor.
4-6
Dolandırıcılar bu hataları fırsata çeviriyor
Netcraft Tehdit Araştırmaları Bölüm Başkanı Rob Duncan, bu yanlış yönlendirmelerin siber suçlulara büyük bir alan sunduğunu belirtiyor. Dolandırıcılar, sohbet botlarının vereceği hatalı adresleri önceden hazırlayıp sahte siteler kurarak kullanıcıları tuzağa düşürebiliyor. Özellikle bankacılık, e-ticaret ve resmi kurumlarla ilgili sahte sayfalar üzerinden kimlik avı saldırıları artış gösteriyor.
5-6